Nieuws

Ook Euroclear doet mee…

In onze vorige nieuwbrief suggereerden we dat ook bedrijven het Fonds kunnen steunen. Meewerken aan goede doelen is niet alleen goed voor het imago bij klanten en leveranciers, maar het levert ook gelukkige en trotse medewerkers op. En dat heeft Euroclear heel goed begrepen. Ze zegden hun steun toe aan een project rond seksueel geweld bij asielzoekers.focuz

Euroclear supports Marleen Temmerman FondsAsielzoekers, zijn zeer kwetsbaar voor seksueel geweld, zowel vanwege mensensmokkelaars als vanwege andere asielzoekers en zelfs hulpverleners. Over de manier waarop slachtoffers in de vluchtelingenopvang best kunnen worden geholpen, bestaan internationale richtlijnen, maar die worden zelden toegepast in de huidige crisis omwille van het gebrek aan kennis en vaardigheden bij het personeel. Het ICRH ontwierp een programma voor een intensieve en op de praktijk gerichte opleiding die op een minimum van tijd personeelsleden in de vluchtelingenopvang in staat stelt om de internationale richtlijnen op een correcte manier toe te passen.

Naast de steun voor de vormingen biedt Euroclear aan ICRH ook deskundig advies voor de optimalisatie van het IT documenten beheer.

Hopelijk volgen andere bedrijven het voorbeeld van Euroclear. Wij maken met plezier tijd voor een verkennend gesprek om hierover van gedachten te wisselen en de projecten die steun nodig hebben voor te stellen.