Nieuws

Nieuwsbrief mei 2016

 mensclub24.ru

Marleen Temmerman

  Na 3 jaar bij de WGO ruilde ik het diplomatenpak in voor de vertrouwde witte schort en besloot terug op het terrein te werken in Kenia. Mijn intense en boeiende tijd bij de Verenigde Naties ging om het omzetten van resultaten van wetenschappelijk onderzoek omtrent vrouwengezondheid- en rechten in internationale richtlijnen en resoluties. Politiek op wereldniveau dus, gebaseerd op een consensus model: langzaam vooruit, soms zelfs sneller achteruit maar doorgaan deden we. Om fier te kunnen terugkijken op het verleggen van enkele steentjes in de rivier en de blijvende stempel die we drukten op vrouwenrechten.

Oeganda In Oeganda worden nog veel te veel jongeren getroffen door ongeplande zwangerschap, onveilige abortus, moedersterfte, seksueel overdraagbare aandoeningen, uitbuiting en seksueel geweld. ICRH lanceert een project om via seksuele opvoeding op school jongeren beter te beschermen.

FGM in Gambia

  Reeds jarenlang bestrijden we zeer actief vrouwelijke genitale verminking. We waren dan ook zeer blij toen Gambia eind 2015 een belangrijke stap zette.

 

Steun van bedrijven is meer dan welkom!

steun bedrijven

  Wij geloven samen met prof. dr. Marleen Temmerman dat vrouwen het verschil kunnen maken en dat u daarbij kan helpen. Ook als bedrijf. Naast winst maken wil u vast ook iets teruggeven aan de samenleving. Meewerken aan goede doelen is niet alleen goed voor uw imago bij klanten en leveranciers, maar het levert ook gelukkige en trotse medewerkers op. Het Fonds wordt volledig gesteund door vrijwillige bijdragen. Elke steun, hoe klein dan ook, helpt elke dag de situatie van ontelbare vrouwen en kinderen in de wereld beter maken. Steun kan bestaan uit geldelijke giften voor specifieke projecten of voor de algemene werking van het Fonds, maar ook niet-geldelijke ondersteuning kan heel nuttig zijn, bijvoorbeeld het ter beschikking stellen van communicatiekanalen of materiaal of mensen.