Nieuws

Marleen Temmerman Fonds brengt verhalen van Keniaanse adolescenten over seksuele en reproductieve gezondheid in beeld

Het ‘International Centre for Reproductive Health Kenya’ (ICRHK) zal met de steun van het Marleen Temmerman Fonds drie korte documentaires maken over de ervaringen rond seksualiteit en zwangerschap onder Keniaanse jongeren. Het betreft verhalen uit het project ‘First Time Young Mother’ dat inzet op moeder- en kindzorg voor adolescenten, uit het ‘Gender Violence’ programma dat zorg biedt aan jonge overlevers van gender gerelateerd geweld, en ‘Elimika’ dat jongeren met HIV online ondersteunt.
The documentaires zullen worden ontwikkeld volgends het ‘human centred design’ principe. Een innovatieve aanpak die de voorkeuren van de gebruikers in overweging neemt bij het ontwikkeling van het eindproduct. In dit geval de video’s. Via groepsgespreken met jongeren zal bepaald worden welke aanpak gebruikt zal worden en hoe het script er moet uitzien. Ook de productie van de films zelf zal gebeuren door een groep jongeren die eerder in 2016 door ICRHK werd opgeleid om films te produceren en toen ook financiering kreeg om het nodige materiaal aan te schaffen.

In de toekomst hoopt ICRHK bovenop de documentaires ook een wekelijkse vlog en een applicatie voor de smartphone te ontwikkelen om zo adolescenten nog beter te informeren over hun seksuele en reproductieve rechten.