Nieuws

Fonds Marleen Temmerman in solidariteit met Mozambique

Op vrijdag 15 maart werd Mozambique getroffen door de cycloon Idai. Het Fonds Marleen Temmerman kijkt hoe ze haar steentje kan bijdragen op lange termijn. ICRH-Belgiƫ organiseerde een kleinschalige bakactie, de opbrengsten gingen naar het verwoeste ziekenhuis in de stad Beira, Mozambique.

De tropische cycloon richtte zware schade aan in Mozambique, Zimbabwe en Malawi. De VN schat dat alleen al in Mozambique bijna twee miljoen mensen door de natuurramp getroffen zijn. Ook de organisatie CARE spreekt over mogelijk de dodelijkste cycloon in Zuidelijk Afrika ooit.

De cycloon heeft een grote impact op alle gezondheidszorg in Mozambique. Er wordt gevreesd voor de uitbraak van verschillende ziektes. De Mozambikaanse overheid en hulpinstanties meldden al een scherpe toename van cholera. Ook de algemene hulpverlening is er ernstig verstoord. Het Fonds Marleen Temmerman, dat al actief is in Mozambique, bekijkt op dit moment hoe ze een extra steentje kan bijdragen. Het Internationale Centrum voor Reproductieve Gezondheid organiseerde op 26 maart al een kleinschalige bakactie ten voordele van het verwoeste ziekenhuis in Beira, Mozambique.

Extra steun is altijd welkom! https://www.ugent.be/nl/univgent/universiteitsfonds/overzicht.htm