Nieuws

Bravo! Emeritaat UGent

Bravo! Emeritaat UGent

Op 12 oktober werd Emeritus Prof. dr. Marleen Temmerman gevierd voor haar 40 jaar strijd voor vrouwengezondheid- en rechten.
Prof Temmerman vervulde een unieke rol binnen UGent door de combinatie van gezondheidszorg, gynaecologie (meer dan 18000 kinderen hielp ze ter wereld), politiek engagement als Belgisch senator, onderzoeker als Professor (meer dan 500 publicaties en 52 doctoraatstudenten), auteur van meerdere boeken en vrouwenrechtenactiviste. Ze is de oprichtster van het ICRH dat een breed publiek bereik heeft via de media, lezingen en projecten, zowel nationaal als internationaal.

Momenteel is ze aan de slag bij de Aga Khan Universiteit in Naïrobi Kenia waar ze leiding geeft aan het Oost-Afrikaans Centrum voor vrouwen-, jongeren- en kindgezondheid.

Ze werd gevierd met een lijst sprekers die haar bijdrage eerden waaronder de Belgische Minister voor ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, de Gentse Burgemeester Daniel Termont, de Vice Rector van UGent Mieke Van Herreweghe, Prof. Marie Laga , ITM, Dr Chandra Venkatraman- WHO, Prof Peter Gichangi- ICRH Kenia en vele anderen. Ook Prinses Astrid van België woonde de viering bij, samen met meer dan 200 collega’s, vrienden en familie van over de hele wereld. Wie er niet bij kon zijn, kan hier de foto’s bekijken.

Haar engagement en inzet voor het Fonds Marleen Temmerman en het ICRH gaat onveranderd door.